første besøg i klinikken

Klinikken ligger i et lille gult hus på Fredensvej 5 i Ballerup. For nemmest at komme til klinikken, skal du komme via Bydammen og køre ned af Schwenckestræde. Du drejer ned ad Fredensvej på venstre hånd (en lille grusvej). Øjenklinikken ligger for enden af denne grusvej. Der er trappetrin ned til huset. Desuden er der niveaufri adgang rundt om huset, som kan benyttes frit både af kørestolsbrugere og gangbesværede. Når du kommer ind i vores reception, skal du scanne dit sygesikringskort på en skærm, som er placeret på skranken. Hvis du har hørenedsættelse, husk at medbringe dine høreapparater.  Husk kun en pårørende med til konsultationen. 

Parkering

Der findes 3 parkeringspladser foran huset, som frit kan benyttes. Herudover er der mange parkeringspladser ved Ballerup Rådhus, som ligger 200 meter væk.

Offentlig Transport

Ballerup station ligger 700 meter fra klinikken, hvortil der både kører S-tog og forskellige busser. Der er desuden et busstopsted ”Ballerup Rådhus (Hold an Vej)”, som ligger 160 meter fra klinikken, hvor busserne 164, 400, 400S og 500S stopper. 

Undersøgelsen

Ved langt de fleste undersøgelser skal man have udvidet pupillerne med øjendråber. Udvidede pupiller giver sløret syn og lysfølsomhed. Det kan være en god ide at medbringe solbriller. Varigheden af dråbernes virkning er individuel. Man skal som minimum forvente et par timers sløret syn. Vi anbefaler som udgangspunkt ikke bilkørsel umiddelbart efter undersøgelsen. Den aftalte tid du har, er det tidspunkt du skal forvente at få øjnene dryppet af optikeren. Dråberne skal virke ca. 10-12 minutter før der kan foretages forundersøgelser inden konsultationen hos øjenlægen. Afsæt derfor som udgangspunkt 45 minutter til øjenundersøgelsen. Når børn skal til undersøgelse, er det ofte nødvendigt at udvide deres pupiller, så man kan udmåle den korrekte brillestyrke. Ofte får I dråberne med hjem til drypning forud for undersøgelsen.